Heerlijk deze titel, het vanzelfoplossend vermogen. Als ik hierover schrijf dan krijg ik echt een grote glimlach op mijn gezicht. Want het zelfoplossend vermogen is een verrassing in zichzelf. Leren het stuurtje los te laten en het laten gebeuren. Oef dat is voor mijn persoon best wel een lastig dingetje. Mijn ervaringen in mijn leven staan bol van gerichte successen waar je hard voor werkt. Het werken met gezinnen waarbij verandering niet vanzelfsprekend is, heeft mij het zelfoplossend vermogen van gezinnen en die ontdekken al heel veel opgeleverd. Maar het vanzelfoplossend vermogen dat is er 1 van een andere orde. Dan komt er een Universeel principe in het spel van vraag en antwoord. Het niet weten, hoe iets gaat verlopen maar er toch vertrouwen in hebben dat het goed komt, en dat het zich ontvouwd. Oh, kan niet wat duidelijker, kan ik het gewoon nu al weten, kunnen we niet gewoon doelen stellen en daaraan gericht aan werken. Ja dat kan, maar het overlaten en het laten gebeuren heeft een wijsheid in zichzelf. Intrisieke motivatie en weten wat echt de bedoeling is zonder het te weten met je mind. De natuurlijke staat van het beloop van de gebeurtenissen in kunnen voelen. Dit is kennelijk nu de bedoeling en dat is goed. Ook de keuzes van jezelf kunnne begrijpen op een niveau, dat jij of ik zelf ook tot zover zijn gekomen, tot dit moment. En dat het niets, kennelijk ook iets echts is, waar je in kunt duiken. Waarin alles mogelijk is. En ik kan er echt van genieten. De leegte, de ruimte en de inspiratie die dan als vanzelf op komt borrelen. Sturen nee, jarenlang gedaan, volgen met plezier wat zich aandient of in je opkomt ja, een grote ja. Wanneer het zelfoplossend vermogen bij iemand anders is aangeraakt en aan is gezet. Dan moet je er vanaf blijven. Dan gaat de bal vanzelf bij iemand rollen. En je ziet een spiraal van positieve gebeurtenissen en keuzes ontstsaan, die zin hebben voor degene die je voor je hebt. Doet iemand dat zelf, ja, maar er doet ook een veld van mogelijkheden mee. Er is meer dan alleen jou en die persoon, er is ook het derde veld van mogelijkheden, ruimte en inspiratie. Duik je met me mee?