In mijn loopbaan als uitvoerend hulpverlener in intensieve ambulante gezinsbehandeling heb ik vele verschillende gezinnen onder mijn hoede gehad. Om dit vol te kunnen houden heb ik veel aan zelfzorgmethoden gedaan zoals yoga, meditatie, energetisch werk en hartcoherentie en oplossinsgerichte therapie en hierin koos ik ook mijn vervolgopleidingen. Dit verrijkte me als uitvoerend hulpverlener, ik kon het werk van mij af zetten en elke keer die energie op tafel brengen die nodig was voor de verandering. Maar iets trof mij. Ik ontmoette vaak uitgeputte moeders en vaders en kinderen. Overprikkeld, overbelast, geen uitweg of teveel. In dit teveel op je bord hebben ontstonden ook onveilige situaties. Het traject wat ik met hen bewandelde was er 1 van de lange adem. Ik ging niet weg voordat de verandering daadwerkelijk plaats had gevonden. Het ontwikkelen van een letterlijke lange adem is mij ten deel gevallen, maar het was ook een oneerlijke wedstrijd. Binnen de hulpverlening verwachten we medewerking en verandering van de client, in het belang van het kind etc. Maar waarom leren we ouders en kinderen dan zo weinig over deze zelfzorgmanieren. Een ervan is hartcoherentie, en mijn huidige praktijk draait hierom. Start bij het hart, leer het team, de client de benefits van hartcoherentie en je hebt een ander gesprek. Je creeert herstel en dan kan je ook de verandering aan en heb je tools om erop terug te vallen. Of je nu een inelkaar gestort team bent, overbelast door de hoge productiedruk en je bent een organisatienummer geworden of die client die in delen wordt opgeknipt en overal een stukje aan moet werken. Het creeren van voorwaarde schappende tools is een aanvulling geen vervanging van de zorg die nodig is. Het levert kracht op de veerkracht op het tegenovergestelde van de multi stress waar gezinnen mee kampen. Moet je hiervoor wel of niet een diagnose voor hebben? Nee, dat maakt niet uit. Het zijn vaardigheden waar ieder mens iets aan kan hebben en zeker als je een veranderproces aangaat. Of je nu een organisatie bent, een bestuurder, een team of een gezin. Het is voor iedereen voor jong en oud. Je hebt een ander gesprek en je benut de potentie die aanwezig is in iedereen. Een coherent hart betekend een helder hoofd. Een helder hoofd betekent betere besluitvorming en een sterker zelfoplossend vermogen. De ingang is dus het hart en daarom heen draait het.